SOSTENIBILITAT

1
RE-UTILITZEM

L’equip de decoració i logística utilitza materials i productes cedits per empreses i particulars que estan en desús (teixits, espumes, fustes, plantes…) i que nosaltres re-aprofitem per donar-els-hi una segona vida.

Fem ús de materials biodegradables (fusta, palla, paper…) i respectuosos amb l’entorn per a crear la decoració del cantilafont.

Dissenyem elements de cartelleria i senyalització que són atemporals, de manera que podem utilitzar-los a cada edició del cantilafont i així evitem la fabricació de nous elements i la generació de residus.

EMPRESES COL·LABORADORES

bekaert-deslee
liven
texpuher
teixits-font

2
OBJECTIU: 0 PLÀSTICS

Caminem cap a un festival lliure de plàstics d’usar i llençar amb la instauració de l’ús del got reutilitzable, el servei d’aigua a través de fonts i la supressió de les ampolles de plàstic, la vaixella compostable i la moneda biodegradable.

Porta la teva cantimplora o compra’n una dins el festival per poder reomplir-la gratuïtament tantes vegades com vulguis!

Supressió de les ampolles de plàsic
gràcies al servei d’aigua a través de fonts
amb la col·laboració d’Agbar.
agbar-logo-300x160
0 Kg
de residus de plàstic
estalviats amb l'ús de
vaixella compostable
0 Kg
de residus de plàstic
estalviats amb l'ús del got
reutilitzable*
0 Kg
de consum de plàstic
estalviat amb l'ús
de moneda biodegradable
0 Kg
evitats a l'atmosfera
amb l'ús del got
reutilitzable**

* considerant una mitjana de 4 consumicions per assistent.

** considerant una mitjana de 4 consumicions per assistent i una vida útil mitjana de 5 anys

3
GESTIÓ DE RESIDUS

Una de les accions que vam emprendre el 2019 va ser la gestió dels residus orgànics a través de l’associació Mas Les Vinyes de Sant Martí d’Albars (Lluçanès) (enllaç). Actualment, Cucsperativa (web encara no disponible) ha agafat el relleu d’aquesta recollida i posterior tractament per a poder-ne fer un seguiment transformant el residu orgànic del Cantilafont en compostatge per a la terra. Cucsperativa és un projecte amb base a la comarca d’Osona impulsat per alumnes del postgrau d’economia social i solidària que imparteix la cooperativa La Ciutat Invisible. El projecte aborda una gestió mancomunada dels residus orgànics, alternativa als fertilitzants químics i a partir del vermi-compostatge.

A l’edició del 2022 de Cantilafont es van recollir un total de 1600l de residus orgànics. Es van gestionar mitjançant el vermi-compostatge, un procés de compostatge on els anomenats cucs californians (Eisenia fetida) juntament amb altres organismes edàfics com els col·lèmbols transformen la matèria orgànica en terra fèrtil.

No llencis la cigarreta a terra! A dins el festival trobaràs diferents punts on poder apagar la teva cigarreta i no llençar-la al terra. També disposarem de cendrers de butxaca del Cantilafont: petit, pràctic i net.

4
GASTRONOMIA KM0

Promocionem l’oferta gastronòmica local amb un espai de restauradors del Lluçanès que ofereixen productes del territori. Podeu degustar plats amb varietats locals del Lluçanès així com el blat forment o carn de ramaders del territori.

5
REDUÏM LA PETJADA DEL TRANSPORT

Comparteix el teu cotxe! Sigues sostenible i busca acompanyants pel teu viatge fins al cantilafont, o si vius a prop, arriba-hi amb bicicleta o a peu. Deixa menys petjada de CO2 al territori – El Lluçanès t’ho agraïrà!

Hem creat un canal de Telegram per tal que us organitzeu per tal de compartir cotxe per venir a Sant Feliu Sasserra:

Per poder publicar o veure viatges per compartir cotxe cal registrar-vos a la web de Fesedit, o a través de la seva app. Només cal entrar les vostres dades i seleccionar la comunitat Cantilafont per publicar o buscar viatges al festival.

Un cop registrats entreu la vostra ruta, des del lloc d’origen fins al destí i els horaris del trajecte. Quan vulgueu introduir l’adreça del festival Cantilafont, només cal que cerqueu “cantilafont 2022” i us apareixerà la ubicació exacte festival. Un cop publicat, de forma automàtica, podreu veure la/les persona/es amb qui podeu realitzar el viatge i tindreu l’opció d’acceptar-la/es o rebutjar-la/les.

Vols compartir cotxe per venir
al Cantilafont amb FESEDIT?

6
RECOOPERA: ACCIÓ PER L'OCI CULTURAL SOSTENIBLE

Amb la consciència, el compromís i la necessitat d’impulsar encara més la sostenibilitat, el festival Cantilafont, crea RECOOPERA un projecte embrionari amb visió de futur, per generar el mínim impacte ambiental al territori on creix, el Lluçanès i poder així fer-ho de la mà de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya que avala el projecte i n’és patró.

El projecte vol utilitzar d’altaveu el festival Cantilafont com a plataforma d’oci cultural responsable, explicant la importància de reduir l’impacte ambiental dels nostres esdeveniments i garantint que un altre model de festival és possible, a mida, amb coherència amb l’entorn i el territori, i posant el focus en la sostenibilitat d’ara i del futur.

ESPAI RECOOPERA

15 de juliol · Festival Cantilafont

Una zona dins el Festival dedicada a la sostenibilitat amb el suport de ZONA TIPI, encarregats de la instal·lació d’aquest espai, on es comptarà amb la presència de les empreses ambaixadores d’aquest projecte, SERVIOBRES i FUNDACIÓ PRIVADA GIRBAU i la instal·lació “Si fóssim flors” de Marga Socias i Thomas Roper

JORNADA RECOOPERA

15 de juliol · Parc dels Castanyers

11.30 h – 12.15 h
DIÀLEGS POSSIBLES ENTRE SOSTENIBILITAT I CULTURA
amb

Josep Sucarrats – Director Revista Arrels
Silvia Badosa – Gerent de l’OFIM Fires i Mercats de Vic – Mercat de Música Viva de Vic
Griselda Juncà i Arnau – Nilak, Circ-teatre itinerant
Laia Sucarrats – Festival Cantilafont
Isaac Peraire – Agència Catalana de Residus
Ariadna Claret – ambientòloga

12.30 h
CONCERT AMB QUIM CARANDELL (LA LUDWIG BAND)

Els festivals i esdeveniments culturals podem ser altaveus per a la difusió i
conscienciació social sobre la necessitat d’impactar mínimament
i de forma positiva en l’entorn on es troben.

logos-faldo