SOSTENIBILITAT

1
RE-UTILITZEM

L’equip de decoració i logística utilitza materials i productes cedits per empreses i particulars que estan en desús (teixits, espumes, fustes, plantes…) i que nosaltres re-aprofitem per donar-els-hi una segona vida.

Fem ús de materials biodegradables (fusta, palla, paper…) i respectuosos amb l’entorn per a crear la decoració del Cantilafont.

EMPRESES COL·LABORADORES

bekaert-deslee
liven
texpuher
teixits-font

2
OBJECTIU: 0 PLÀSTICS

Caminem cap a un festival lliure de plàstics d’usar i llençar amb la instauració de l’ús del got reutilitzable, el servei d’aigua a través de fonts i la supressió de les ampolles de plàsic, la vaixella compostable i la moneda biodegradable.

Supressió de les ampolles de plàsic
gràcies al servei d’aigua a través de fonts
amb la col·laboració d’Agbar.
agbar-logo-300x160
0 Kg
de residus de plàstic
estalviats amb l'ús de
vaixella compostable
0 Kg
de residus de plàstic
estalviats amb l'ús del got
reutilitzable*
0 Kg
de consum de plàstic
estalviat amb l'ús
de moneda biodegradable
0 Kg
evitats a l'atmosfera
amb l'ús del got
reutilitzable**

* considerant una mitjana de 4 consumicions per assistent.

** considerant una mitjana de 4 consumicions per assistent i una vida útil mitjana de 5 anys

Una de les accions que vam emprendre el 2019 va ser la gestió dels residus orgànics del Festival a Mas Les Vinyes.

Les Vinyes (Sant Martí d’Albars) és un projecte de vida comunitària en una finca de 25 hectàrees que, seguint criteris i processos de permacultura i agricultura regenerativa, s’han encarregat de transformar els residus orgànics del Cantilafont 2019 en compostatge per a la terra.

3
GASTRONOMIA KM0

Promocionem la gastronomia local amb una oferta variada de restauradors del Lluçanès que ofereixen productes del territori.

4
REDUÏM LA PETJADA

Comparteix el teu cotxe! Sigues sostenible i busca acompanyants pel teu viatge fins al cantilafont, o si vius a prop, arriba-hi amb bicicleta o a peu. Deixa menys petjada de CO2 al territori – El Lluçanès t’ho agraïrà!

Per compartir cotxe, parleu amb la vostra colla o bé registreu-vos a FESEDIT. Fesedit és una web (també amb APP per a Android o iOS) on els usuaris publiquen els seus viatges (com a conductor o com a passatger que busca trajecte) dins de comunitats on pacten un preu (aquest preu pot ser zero, el programa deixa oberta l’opció per tal que conductor i passatger es posin d’acord i estableixin les condicions). Per aquesta ocasió especial s’ha creat la comunitat Cantilafont dins del propi aplicatiu.

Per poder publicar o veure viatges per compartir cotxe cal registrar-vos a la web de Fesedit, o a través de la seva app. Només cal entrar les vostres dades i seleccionar la comunitat Cantilafont per publicar o buscar viatges al festival.

Un cop registrats entreu la vostra ruta, des del lloc d’origen fins al destí i els horaris del trajecte. Quan vulgueu introduir l’adreça del festival Cantilafont, només cal que cerqueu “cantilafont 2022” i us apareixerà la ubicació exacte festival. Un cop publicat, de forma automàtica, podreu veure la/les persona/es amb qui podeu realitzar el viatge i tindreu l’opció d’acceptar-la/es o rebutjar-la/les.

Vols compartir cotxe per venir
al Cantilafont amb FESEDIT?

5
RESPECTE PER L'ENTORN

Fumar mata i no és gens bo per la teva salut. Però almenys no tiris la cigarreta al terra! A dins el festival trobaràs diferents punts on poder apagar la teva cigarreta i no llençar-la al terra. També disposarem de cendrers de butxaca del Cantilafont: petit, pràctic i net.