TRADIPATXANGA

Morena

Morena és un grup atípic que versiona els “hits“ de música lleugera i patxanguera de les darreres dècades, posant-los una lletra en català que fa girs constants a les lletres originals i què defensa l’humor i la bona música en una mateixa proposta.

Un petit cabaret on hi ha música, històries, personatges,…presentat amb una formació ben especial que defensa els sons que ens identifiquen com a país però que adopta constantment el llenguatge de la música moderna i llatina. D’estètica carrinclona i hortera, amb el rosa “xicle” com a color corporatiu, Morena ens transporta al seu món sonor i ens convida a participar de la festa patxanguera catalana sense complexes.

Els seus concerts són un espectacle festiu i rialler. L’espectacle està pensat perquè funcioni en diversos ambients: encaixa en una festa on la gent té ganes de ballar i fer gresca amb música que coneix, però també funciona en un format més tranquil on el públic pot anar escoltant amb atenció el què diuen i toquen. En tots els casos es sol generar molta complicitat amb l’espectador.

Formació:

Heura Gaya: Veu en lleidatà, gralla en si bemoll i percussions de mà.

Blai Casals: Acordió diatònic + bombo + xarles + crits (tot alhora!) i tofa on s’hi pot amagar l’arca de Noè sencera. 

Manu Sabaté: Clarinet baix de 139.7 cm, esquellot ensordidor de peu i algun que altre lladruc.