PILAR DE DOS

Raquel Viñuales i Clàudia Gómez

Pilar de dos és una peça de dansa que pretén donar una mirada al món casteller a través de la seva fisicalitat i incorporar-la als cossos de dues ballarines. A través d’elements sonors com el toc de castells, d’elements gestuals com els rituals de construcció i d’elements característics com la faixa castellera; les ballarines creen un joc que poc a poc esdevindrà clau per la (de)construcció del castell.

LA COMPANYIA

Raquel Viñuales i Clàudia Gómez (Celrà i Banyoles, 1995) es van conèixer a Àrea, espai de dansa i creació (Barcelona), el 2015, durant la formació professional. Allà van començar a crear juntes fins a idear el seu primer projecte de dansa i castellers, PILAR DE DOS, guanyador del PREMI DELFÍ COLOMÉ 2017 (Sismògraf, ÉsDansa, Fira mediterrània, Graner i Dansàneu). Des de l’estrena fins a l’actualitat, el duo també ha passat per DesembreEnDansa (Celrà), FemDansa (Palamós), CityZen (Brussel·les), Sant Llop de Miànigues (Porqueres), Arts en moviment (Alcover) i Cicle A prop (Girona). 

Actualment es troben en procés de creació del seu segon treball INTENT DESMUNTAT, que continua investigant sobre la sinergia entre la dansa i els castellers, amb la col·laboració del músic Iñaki Plaza. El projecte ha rebut la beca de suport a la creació de la Generalitat de Catalunya i ha estat en residència a l’Ateneu de Celrà.