(menors de 8 anys gratuït amb reserva)
Obertura de portes MATÍ: 11.30h
Obertura de portes TARDA: 17.00h

DISSABTE 19/12 – 12.00h
Peix (Cia. Hotel iocandi) + Lu Rois

DISSABTE 19/12 – 12.00h

Peix (Cia. Hotel iocandi) + Lu Rois

Peix

(Cia.Hotel iocandi) CIRC

Segona producció de la companyia Hotel iocandi que presenta un solo de petit format de carrer basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l’absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l’impacte del turisme, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades.

FITXA ARTÍSTICA

Idea, creació i interpretació: Tomeu Amer
Mirada externa: Ada Vilaró
Acompanyament artístic: Griselda Juncà
Composició musical i assessorament sonor: Sasha Agranov
Disseny i construcció escenografia: Tomeu Amer
Tècnic: Bernat Torras
Producció: Griselda Juncà i La Persiana
Constructor pista: Ulrich Weigel
Vestuari: Hotel iocandi i Margarita
Distribució: Alina Ventura – La Maleta dels espectacles
Coproducció: Fira Tàrrega 2019 – Suport a la creació
Suport a la creació: Testimoni escènic Cal Gras, Ca l’Estruch i Ajuntament de Castellterçol, Escena Poblenou i Trapezi
Amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Generalitat de Catalunya.

Lu Rois

MÚSICA

Un nou començament, una sacsejada. Remoure’s, reaprendre i transformar-se. Enamorar-se a l’instant de l’estrany que ha arribat per quedar-se. I sorprendre’s en descobrir que no és un fre per l’art, ans al contrari: un nou estímul i un impuls que fa emergir un món –també en allò musical- completament ignot i per descobrir.

La cantant, pianista i compositora sabadellenca Lu Rois va debutar l’any 2014 amb el disc “Camí del far”. Vindria poc després l’EP “Cau de lluna” i el segon llarg, “Clarobscur” (2017). En tots ells ja s’intuïen els ingredients que atorguen personalitat a la seva música: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat. Elements que ara es projecten amb més fermesa i prenen noves dimensions en el nou disc “Microcosmos”.

“Microcosmos” gravita sobre la maternitat, en totes les seves cares i accepcions. Celebra la nova vida amb la mirada i el tacte. Obre el cercle amb la dona que acaba de ser mare i el tanca amb la mare absent, posant en escena un ampli ventall de relacions, vincles i refugis. El sentiment dominant d’alegria permet alhora donar veu a silencis, buidors i solituds. Escampa les pors cantant-les al vent. I desprèn, per sobre de tot, amor.

DISSABTE 19/12 – 17.30h
Maria Jaume + Entrañas con patatas (Los Informalls)

DISSABTE 19/12 – 17.30h

Maria Jaume + Entrañas con patatas (Los Informalls)

Maria Jaume

MÚSICA

Na Maria Jaume té 20 anys i ve de Mallorca, de Lloret de Vistalegre.

Porta ja un temps escrivint i l’any passat es va presentar quasi per casualitat al concurs Sona 9, que acabaria guanyant. Fruit d’això, ara presenta el seu disc de debut, “Fins a maig no revisc”, produït per Pau Vallvé.

Propera i sincera, crua i transparent, el seu folk acústic estén un pont entre les grans cantautores de l’indie contemporani (Julia Jackin, Stella Donnelly, Angel Olsen) i la fecunda escena mallorquina actual.

Al disc hi predominen els moments íntims i introspectius (destaca l’emblemàtica “Terra banyada”), però ben puntuat amb hits pop (“Autonomia per principiants”, “Quan me respires”, “Forces estranyes”) i algun divertimento (“Fuig i no me toquis”, amb una colla d’amics col·laborant des del confinament via telèfon mòbil).

Entrañas con patatas

(Los Informalls) – DANSA/PERFORMANCE

“Entrañas con patatas”  és l’statment personal del Luis i el Pere, és la seva manera de presentar-se davant el públic i dir: Hola, som així i així és com ens agrada viure. Una peça que va més enllà que els seus creadors es presentin a si mateixos sinó que representen un reflex de les contradiccions i processos mentals de la vida contemporània d’una generació hiperestimulada, en conflicte constant entre voler fer el que a un vol i haver de adaptar-se a un sistema i unes normes que condicionen la seva forma de ser. El repte consisteix en retirar les capes de pell, una a una, fins arribar a les entranyes de l’ésser on els límits de la identitat es desdoblen i on podem retrobar-nos amb l’origen. Al final la qüestió és: Com de lliure t’atreveixes a ser?

Los Informalls és una companyia d’arts escèniques que presenta un art carregat d’alegria, risc i ironia. El Luis i el Pere són els personatges principals i la companyia és la seva plataforma personal per compartir les seves passions i inquietuds: el moviment, l’humor i l’agitació social.

DIUMENGE 20/12 – 12.00h
It Happens (La Campistany) + La Ludwig Band

DIUMENGE 20/12 – 12.00h

It Happens (La Campistany) + La Ludwig Band

It Happens

(La Campistany) – CIRC

It happens… és una peça de trapezi basada en la recerca de moviment i la musicalitat.

It happens és una una creació amb vida pròpia, un petit tast de la vida del personatge, la Júlia. It happens…és un diàleg entre l’èxit i el fracàs, la bellesa i la vergonya, la serenitat i la frustració.

Mitjançant el vocabulari del moviment i la comèdia, aquest espectacle posa en evidència la poderosa fragilitat de la condició humana: si tot sembla anar com esperaves, probablement has passat per alt alguna cosa, res és perfecte, ningú ho és, It happens…

La Ludwig Band

MÚSICA

L’Andreu, el Gabriel, el Lluc, el Pau, el Quim i el Roger són el segon millor grup d’Espolla.

El 2017 La Ludwig Band comencen a tocar les cançons que el Quim Carandell acumulava des de l’adolescència. Des del Cuartelillo d’Espolla, la base operativa del grup i antiga caserna de la guàrdia civil, el grup assaja, evoluciona i perfecciona aquestes cançons.

Sona folk pedant, cançons de pastorets i s’escolten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimen assonants. Temes potser quotidians, potser no tant, amb girs inesperats i secrets que es descobreixen amb el temps.

La Ludwig Band són:

Quim Carandell, veu principal i guitarra acústica.
Lluc Valverde, clarinet i cors.
Andreu Galofré, baix i cors.
Gabriel Bosch, guitarra elèctrica i cors.
Roger Cassola, bateria i cors.
Pau Lanzetta, teclat i cors.

DIUMENGE 20/12 – 17.30h
Roges (Cia.Miquel Barcelona) + Pol Batlle+Rita Payés

DIUMENGE 20/12 – 17.30h

Roges (Cia. Miquel Barcelona) + Pol Batlle+Rita Payés

Roges

(Cia. Miquel Barcelona) – DANSA

‘rojos’ és una peça d’arts escèniques resultat de la intersecció entre dues línies de treball:

una recerca de testimonis de la època de postguerra de la Guerra civil espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de la època. ‘rojos’ s’estrenarà al Mercat de les Flors la temporada 21-22.
Desde l’agost de 2020 fins a l’octubre de 2021, a través del procés de creació de ‘rojos’, s’intervindran artísticament espais de memòria de la època de postguerra i es nodrirà el contingut, estètica i dramatúrgia de la peça final del treball de territori i memòria de diferents festivals i estructures d’exhibició.

‘roges’ és la evolució d’aquesta recerca que la companyia va compartint en càpsules en diferents contextos d’exhibició.

Fitxa artística

Direcció i recerca: Miquel Barcelona
Mànager i acompanyament artístic: Haizea Arrizabalaga
Assessorament conceptual i disseny gràfic: Àurea Estellé Alsina
Intèrprets: Miquel Barcelona, Martí Güell i Bea Vergés
Música: Oriol Mula
Fotografia: Nora Baylach
Vídeo: Ignasi Castañé
Suports: Beca per a la recerca i la innovació en les arts escèniques de l’OSIC (Generalitat de Catalunya), El Mercat de les Flors, Esbart Ciutat Comtal, Centre Cultural Els Costals, Fundació La Plana, Mas El Pla, Programa CreaMedia de Barcelona Activa, #Happinest Superamas, Nilak, Coincidències, Escena Poblenou i Associació Vòrtex.
Agraïments: Helena Gispert, Carlos Martorell, Maria Argentí, Rafaela Casado, Toni Gutiérrez, Mariona Castillo, Esther Vendrell i Berta Vilarrasa

Pol Batlle + Rita Payés

MÚSICA

Pol Batlle s’acompanya aquesta vegada de Rita Payés per oferir-nos un espectacle íntim i molt especial. El músic, ex Ljubliana & The Seawolf, està presentant un nou projecte que porta el seu nom i que ja va sorprendre amb una primera pinzellada abans de l’estiu, Colmena. Aquest duo, que s’ha deixat escoltar en poques ocasions durant aquests temps tant atípics ofereixen una música delicada, preciosista que, quan t’atrapa, no et deixa anar.

No, no ens podíem quedar de braços plegats!

 

Davant d’aquest any de merda, no volem deixar d’apostar per la cultura i el nostre territori. Per les artistes, per les arts, per la gent que vivim i treballem aquí, al Lluçanès, per tots aquells i aquelles que us agrada casa nostra i perquè, si i ho diem en veu alta, la cultura és segura i és necessària. Perquè cura, alimenta l’ànima i ens fa créixer com a persones. Ens fa ser qui som.

Com a entitat, volem aportar el nostre granet de sorra i garantir aquest dret bàsic universal.

Per això hem inventat BROTS DEL CANTILAFONT; un projecte que, com el mateix Cantilafont, vol connectar la nostra gent i la cultura emergent, apostant per idees en creació que estan al forn de moltes companyies i mostrant propostes de qualitat en el nostre entorn rural. Volem ser un petit brot (hivernal) que floreix del Cantilafont.

Noves idees i nous propòsits, sota la marca del Cantilafont.

No podem parar les màquines.

(menors de 8 anys gratuït amb reserva)
Obertura de portes MATÍ: 11.30h
Obertura de portes TARDA: 17.00h

No, no ens podíem quedar de braços plegats!

 

Davant d’aquest any de merda, no volem deixar d’apostar per la cultura i el nostre territori. Per les artistes, per les arts, per la gent que vivim i treballem aquí, al Lluçanès, per tots aquells i aquelles que us agrada casa nostra i perquè, si i ho diem en veu alta, la cultura és segura i és necessària. Perquè cura, alimenta l’ànima i ens fa créixer com a persones. Ens fa ser qui som.

Com a entitat, volem aportar el nostre granet de sorra i garantir aquest dret bàsic universal.

Per això hem inventat BROTS DEL CANTILAFONT; un projecte que, com el mateix Cantilafont, vol connectar la nostra gent i la cultura emergent, apostant per idees en creació que estan al forn de moltes companyies i mostrant propostes de qualitat en el nostre entorn rural. Volem ser un petit brot (hivernal) que floreix del Cantilafont.

Noves idees i nous propòsits, sota la marca del Cantilafont.

No podem parar les màquines.

(menors de 8 anys gratuït amb reserva)
Obertura de portes MATÍ: 11.30h
Obertura de portes TARDA: 17.00h