jojet-cantilafont-fitxa

jo jet i maria ribot

música – 17:30h

Hem de fer-nos el llit o podem triar-ho? Amb aquesta metàfora quotidiana el duet de Manresa il·lustra ‘Lliure o descansar’. És el qüestionament al voltant del qual han ordenat les cançons del seu disc i del cuidat projecte artístic que l’envolta, des del llibre-CD a l’escenografia. Un directe sensible, emocionant i autèntic a guitarra i veus, que ens farà plantejar l’interrogant en pell pròpia a la sortida.

Emocions, cançons, persones: així es defineix amb tres paraules Jo Jet i Maria Ribot.

El 14 de juliol arribaran amb “Lliure o descansar” al Lluçanès per obrir la sisena edició del festival Cantilafont!

planeta-trampoli-cantilafont-2018-3

cia planeta trampolí

circ – 18:15h

Imagina un lloc on pots volar i ser tan lleuger com una ploma o pesat com un elefant. Un lloc en el qual es pot viure del revés i on, enlloc de caminar, es balla al ritme d’una música que es transforma des d’un tocadiscs.

És el cas de Back 2 Classics, la primera creació de circ contemporani de l’Angel de Miguel, que vol canviar el concepte que tenim de llit elàstic i transformar-lo.

max-meser-2

max meser

música – 19:00h

Max Meser va visitar Catalunya per últim cop com a teloner dels The Strypes. Cal dir poc més.
I és que gairebé no va passar un any entre el primer disc del català-holandès Max Meser (Change, 2016) i Pictures (2017) que ja sabem que és promesa internacional.

Protegit de Paul Weller i fantàstic conductor de la veu de qui l’han precedit del gènere pop dels 60, d’on en treu clarament la inspiració, arriba Max Meser a Sant Boi de Lluçanès amb la seva banda, com l’aposta internacional d’aquest any del Cantilafont.

madame-gauc-cantilafont-2018-2

madame gaüc cia

circ – 20:00h

Un dels objectius del Cantilafont és apostar per projectes de caràcter emergent, que estiguin en estat de gestació.

És el cas de FIL, l’espectacle de la jove companyia Madame Gaüc, actualment en residència creativa a La Central del Circ de Barcelona.

FIL és un punt de trobada entre les relacions humanes, l’acrobàcia i el moviment. Un encontre on no es donen ni lliçons ni solucions. Senzill, un viatge per la memòria dels encants i els desencants.

petit-cal-eril-2

el petit de cal eril

música – 20:30h

Tampoc calen descripcions. Tots vam presenciar literalment “La Força” del Petit de Cal Eril fa pocs mesos. Encara no l’havíem paït, en el bon sentit, que ja han tornat amb nou disc. De fet, no és un disc, en són tres. El triangle “, ja famós, produït, enregistrat i plantejat com una fantàstica trilogia d’EP’s. Amb una connexió brutal després de La Força, arriba el Petit de Cal Eril al Cantilafont, el grup liderat per Joan Pons i el seu pop-metafísic, disposats a connectar-lo, per primer cop, al petit territori del Lluçanès.

quim-bigas-2

quim bigas

dansa – 21:40h

Les peces artístiques de Quim Bigas tenen elements de recerca i provocació. La seva obsessió és la combinació de la coreografia, la dramatúrgia i els processos informatius. El seu interès escènic està centrat en la performativitat i lo performatiu.

Arribarà al Cantilafont amb el seu espectacle MOLAR, un (no) solo somàtic que utilitza l’objecte representat i la cerca d’emocions per parlar de la forma en com ens movem i som moguts. La felicitat. El comerç de les emocions. El cos com a protagonista principal.

MOLAR ha estat present en festivals de renom com: Festival Sismògraf, Festival Trayectos, FiraTàrrega o TNT.

mishima-4

mishima

música – 22:30h

Mishima és, sens dubte, un dels grans referents de la música en català. Tenen discos, cançons, lletres i melodies que tothom, qui més qui menys, ha taral·lejat alguna vegada. Ells mateixos expliquen que a A Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa. (2005), van trobar la llengua, a Set tota la vida (2007), la forma, a Ordre i aventura (2010), l’esperit, a L’amor feliç (2012), l’univers i, a L’ànsia que cura (2014), el so. Tot plegat, doncs, els ingredients idonis per una gran recepta que ha acabat convertint-se en Ara i Res (2017) un disc que visitarà el Lluçanès per primera vegada. Així, Carabén i companyia es converteixen en els caps de cartell del Festival Cantilafont 2018 que engega amb més força que mai. Fa anys que avisaven, Tot torna a començar.

nyandu-cantilafont-fitxa

nyandú

música – 0:00h

Nyandú són el centre de l’univers del Lluçanès.

Per aquest tercer disc han repetit producció amb Santi Garcia i el seu estudi Ultramarinos Costa Brava per oferir-nos un disc de CANÇONS (sí, amb majúscules) mimades al detall que incorpora nous elements i que mostra una evolució sorprenent pel que fa al so, la melodia i les lletres.

El títol i la resta de cançons en són un misteri. Sabem que hi haurà molt poques ocasions per veure’ls abans del setembre quan presentin el disc i que, la primera, serà al 14 de juliol al nostre Festival Cantilafont. Que bonic tenir a casa gent de casa!

bearoid-cantilafont-small

bearoid (dj set)

música – 1:30h

Bearoid és el projecte de Dani Belenguer, cantant i productor procedent de València afincat a Barcelona. És el creador de hits tant eufòrics com ‘Out of My Mind’ i ‘Enemy’ i serà un dels principals encarregats del Cantilafont de nit.

Bearoid és una incitació al ball; un projecte que voldrà acostar la música de club als altaveus del Lluçanès. Després del seu pas per la majoria de grans festivals espanyols i internacionals, arribarà al Cantilafont per oferir un recorregut musical de diversos estils; influència soul, disco, r&b, així com indie dance i house, omplint d’energia la pista. Melodies brillants i molt presents, amb un cert punt melancòlic, però pensades per incitar al ball i remoure cos i cor.