yldor-programacio

yldor llach

Arriben l’home i la bicicleta, l’artista i l’eina i companya d’aventures i somriures. La música comença. Les rodes de la bicicleta s’eleven del terra, cap al cel. Amb elles totes les mirades, petites i grans, de tots els colors, que compartiran la il·lusió d’un món al revés, la rialla i la tensió, la màgia del circ.
Una bicicleta artística, ballarina, portora de piruetes i acrobàcies, i un artista, portor de somriures arreu del món. Tot serà possible: poseu-vos còmodes, gaudiu de l’espectacle, i prepareu-vos per formar-ne part.

enric montefusco

Després d’apropar-se a la música popular amb Meridiana (2016), el seu celebrat debut en solitari, Enric Montefusco continua explorant els mecanismes de la cançó a través del seu nou àlbum, Diagonal, publicat el passat abril amb el seu propi segell, Buena Suerte, en aliança amb El Segell. Gravat amb els instrumentistes que l’acompanyen des de l’inici de la seva carrera com a solista, la segona referència del que va ser líder de Standstill, sublima la seva proposta sonora i ratifica el seu compromís literari des d’una insubornable consciència poètica i també política, com exposa a “Hermosa España” on canta “Si yo soy un bufón, no haré reír al patrón”.

Amb Diagonal, el títol del nou disc, continua amb la tradició iniciada ambMeridiana, anomenant l’altra avinguda que serveix d’entrada i/o sortida de Barcelona. Planteja així un suggerent joc conceptual i Diagonal s’erigeix en revers de Meridiana, convertint-se en una resposta complementària a aquesta. Dues artèries que van en direccions oposades i que a l’imaginari de la ciutat, representen dues classes socials antagòniquesMés directe i transversalque mai, el repertori afila la crítica social i, al recrear amb cruesa un recorregut biogràfic atípic, no abdica del seu esperit generacional.

montefusco-canti
nine-programacio

lauren nine

Laura Roig, àlies Lauren Nine, és una cantant, compositora i saxofonista barcelonina de 24 anys que des dels 15 escriu les seves  lletres i materialitza els seus propis sons.

Què fa Lauren Nine tan especial i la desmarca de tot el que hi ha a l’escena actual?
Molt fàcil: la seva força. Té un missatge, una visió i una cosmogonia únics dins de l’escena urbana nacional; Autèntica, pura i real. Si escolteu la seva música us veureu transportats a una nova dimensió fresca i explosiva, on el rap i el hip-hop són els autèntics protagonistes.

dj eneida fever!

El Cantilafont més nocturn omplirà la pista amb Dj Eneida Fever!

Eneida Fever! és una de les més reputades djs que ha visitat els esdeveniments més importants d’Europa, ha omplert les pistes amb la seva proposta musical eclèctica que abasta tots els subgèneres: a les seves sessions sempre hi trobaràs Beat, Garatge, Psych, però també Soul, funk o Hammond Grooves; a la seva maleta hi cap tot.

eneida-programacio
joan-catala-story

Joan Català

És un dels creadors multidisciplinars més reconegut aquí i a fora. Arribarà, per fi, al Festival Cantilafont 2019 per presentar-nos Pelat.

Dins un espai circular els espectadors comparteixen la relació entre un home i un tronc. En aquesta arriscada proposta artística tots són partícips directa o indirectament d’un ritual compartit i irrepetible, tots formen part d’un moment en el qual “l’aquí i ara” guarda una connexió profunda amb la tradició, el treball i el moviment de molts cossos diferents amb un mateix objectiu.
Una acció única que evoluciona com a resultat de l’interacció amb l’espectador.

Will and the people

Quan Will Rendle va començar per primera vegada Will and the People, el seu nom artístic era simplement una il·lusió. En realitat era només ell i la seva guitarra. El que va seguir va ser “una recerca per trobar persones, la gent”, aquella gent. Però “la gent va venir i la gent se’n va anar”, recorda Will. Fins que va topar amb Jim Ralphs, Charlie Harman and Jamie Rendle i “The People” va agafar sentit.

Avui, Will and the People és una de les bandes amb més renom a Holanda, capaç d’omplir tots els escenaris d’allà i més després del seu àlbum, sota el seu propi nom, senzillament; “Will and The People”. Una banda que no té un únic so; del rock al grunge, i de l’acústica al reggae.

Can’t wait!

stories-will
stories_ig-clarapeya-min

Clara Peya

Un viatge musical i visceral a la recerca de l’amor en la seva essència més bàsica.

Sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista on busca desconstruir la idea de l’amor romàntic, iniciat amb ‘Oceanes’ (Temps Record, 2017).

Una de les creadores més úniques de l’escena artística del país. Una artista que fuig de tòpics, i que utilitza la música i el piano com la seva arma de denúncia, inquieta i trascendent.

Amer i Àfrica circ cia

Des del 2015 apostem per la programació de circ al Lluçanès, per compromís i admiració.

Amer i Àfrica circ cia són la primera companyia confirmada d’enguany. Entre 250kg de palla i 125kg de massa humana, dues persones divaguen a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai. Una al·legoria a les parets mentals que ens empresonen.

stories_ig-amer-africa-min
pau-vallve-cantilafont-2019-stories-pau

Pau vallvé

El Pau Vallvé no ens podia faltar.

El seu nom ens resona a totes i tots. Així com les seves cançons.

Ens agrada això que diu, quan parla del seu últim disc, “com que no em sé inventar històries i les meves cançons parlen de les coses que visc i que em passen, els meus discs han acabat convertint-se en una espècie de dietari per fascicles…” I és cert! Si escoltem el Pau Vallvé, escoltem algú que ens canta les coses que ens passen a tots, i que potser sovint costa explicar, de forma simple i propera.

Amb els anys, el Pau Vallvé s’ha convertit en una espècie de refugi que, i com diu ell, en aquest últim disc s’ha consolidat del tot; ha sortit de la primera persona per convertir-se en una segona persona que ha escoltat el seus de forma intensa, posant l’hombro, l’orella i sent aquell que està allà, fent costat.

Amb més de 20 anys donant voltes i fent gires, al Pau Vallvé ja li tocava pujar als escenaris del Lluçanès aquest 20 de juliol, amb nosaltres.

Moltes ganes!

Playback maracas

Playback Maracas són simplement explosius.

Aquest projecte bicèfal format per Álex Pérez i Eloi Martínez es val de veus robotitzades, loops, desenvolupaments post-rock i un orgànic aplec de ritmes de tota mena que obliguen al sacseig.

Llums i so adquireixen dimensions tan rellevants com la resta d’elements, portant al públic en un viatge per sons hipnòtics, veus distorsionades, cadències electropicals, tocs discos i moments post-rock.

Amb ells, tenim la primera confirmació del Cantilafont de nit que ens transportarà a un escenari de psicodèlia tropical absoluta.

stories