Go to Top

Carles Belda i Marc Serrats: 2 pardalets

“2 Pardalets”

“Un parell d’ocellots de mal pèl, armats amb la guitarra, el diatònic i les despectives veus, us e serviran un grapat de cançons ballables amb txura de rumba i d’altres bèsties caribenques. Aprofiten tonades amb lletra de vides anteriors i

Belda2

les reviuen en públic: de Pomada a Dijous Paella i de Xerramequ Tiquismiquis als Badabadoc. Ara, hi afegeixen novetats per fer-ho tot plegat més agraït. Marc Serrats i Carles Belda, per servir-los.

Carles Belda, nascut a Sabadell el 1972, és un dels acordionistes més reconeguts actualment a Catalunya i ha actuat en diverses edicions de la Trobada d’Arsèguel. Es va donar a conèixer ara fa una dècada amb el grup Pomada, també amb Ensaladilla So Insistent, Mesclat, Petita Festa i amb la seva pròpia formació, El Belda i el Conjunt Badabadoc. També és expert en la trikitixa, l’acordió propi del País Basc.

De la seva part, Marc Serrats ha estat implicat en projectes musicals com ara Dijous Paella, Xerramequ Tiquismiquis i amb el Belda i el conjunt badabadoc del qual n’era el guitarrista Al mateix temps ha coordinat els discs de suport a La Bressola, les escoles en català de la Catalunya Nord.

Aquests dos folkis i moderns incansables recorren la conca mediterrània i altres indrets, en la recerca de cançons populars, de temes d’ara i d’abans, de moderns i aborígens. Un i altre, marcadament influenciats per Xesco Boix, tenen la fórmula de com concebre la música popular des de l’arrel.

Dos pardalets i una aguileta que no us podeu perdre.