gastro-ca-la-cinta

ca la cinta

cuina tradicional – calacinta.cat

Ca la Cinta és un restaurant familiar, tradicional i de cuina casolana on utilitzen productes naturals, alguns d’ells del seu propi hort i d’altres que intenten que siguin km0, per elaborar els seus productes.

Els hi agrada elaborar plats segons temporada i poder-se abastir de matèries primeres dels voltants. Per exemple, a la tardor, potencien que les receptes estiguin elaborades amb bolets i així, cada estació de l’any.

Un restaurant mític al Lluçanès que conserva tradicions com servir el vi en porró i moltes d’altres.

gastro-fonda-sala

fonda sala

cuina d’estrella – fondasala.com

La cuina de mercat que es proposa és una cuina variada, aprofitant el producte que la nostra terra més pròxima ens ofereix, i com molt bé diu en Toni “la nostra cuina es basa essencialment en el producte del mercat i de l’entorn immediat, defugint sempre de la sofisticació excessiva sense, però, rebutjar la inventiva ni la subtilesa del tractament concret per cada plat”.

gastro-cal-trumfo

cal trumfo

cuina d’autor – caltrumfo.cat

Tenen respecte pel cultiu, el producte i el consum. Compren els aliments directament als productors del territori més pròxims. Vetllen perquè els productes siguin principalment ecològics.

gastro-primitiva

la primitiva

cuina vegetariana

A la primitiva fan una cuina senzilla i cuidada, amb tot el que el nostre entorn ens pot oferir, intentant combinar i potenciar els gustos a través de la cultura gastronòmica d’arreu del món i, des d’aquí es pregunten perquè els menjars no tenen fronteres i les persones si?

Pel cantilafont ofereixen una proposta fresca, vegetariana o vegana i apta per a celíacs, cuinant aliments d’aquí amb inspiracions interculturals.

gastro-ca-la-merce

ca la mercè

postres artesanals – restaurantlamerce.com

Petit Restaurant de plats d’autor, carns a la brasa i moltes postres artesanals.

Coneguts arreu pels seus pastissos de tot tipus; textures, colors, mides… Una delícia al paladar que no ens podíem deixar perdre al Cantilafont d’enguany.

gastro-sant-iscle

celler mas sant iscle

DO Pla de Bages – masdesantiscle.com

Celler familiar dins de la DO Pla de Bages. Carles Vilajosana porta la direcció del celler, continuant amb un gran interès per les varietats autòctones, com la Picapoll i la Picapoll Negre.

Actualment estan en procés de reconversió, agafant un compromís amb el medi ambient, un respecte amb l’entorn certificat pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.